Isnin, 25 Mac 2013

Bohong, TIPU, Samseng sinonim dengan PAS


Kita bukan pertikai tentang pembinaan Masjid-masjid tersebut. Malah selama ini UMNO/BN tidak pernah membuat bising pun di atas pembinaan semua masjid tersebut.

Malah se waktu JK masjid datang kepada wakil UMNO/BN pun mohon bantuan, tidak pernah pun mereka berkata apa-apa melainkan InsyaAllah, akan cuba bantu.

Bila semua sudah diluluskan dan diselaraskan oleh ICU dan bangunan sudah mula naik, PAS senang-senang saja datang ambil gambar dan masukkan dalam buku Sejahtera mereka. Diwar-warkan yang kerajaan PAS daulatkan Islam dengan membina 12 buah masjid.

Tiada penglibatan langsung dari pihak kerajaan PAS negeri. Nak derma Rm10 ringgitpun belum tentu lagi. Tup tup, merekalah yang membina Masjid-masjid tersebut.

Tidakkah ini dikatakan pembohongan? Bukankah PArti yang katanya berjuang untuk Islam tidak boleh bohong?

Ini baru satu pembohongan, banyak lagi yang mereka bohong dan sedang berbohong. Sanggupkah kita berpemerintah yang sentiasa berbohong?

12 MASJID DI KEDAH DIBINA OLEH BN BUKAN PAS
  
17:51pm, 21 Mac 2013

CHANGLUN: Kenyataan kerajaan PAS Kedah membina 12 masjid seperti terkandung dalam buku 'Sayangi Kedah Sejahtera' adalah satu pembohongan ketara, kata Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kedah Datuk Mohd Johari Baharum.

Katanya semua masjid itu dibina menggunakan peruntukan kerajaan persekutuan di bawah Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU) Jabatan Perdana Menteri, berjumlah RM24 juta.

"Kita ada semua maklumat mengenai kontraktor dalam pembinaan, lantikan semua kontraktor dan dokumen perlantikan kontraktor serta tender untuk membina masjid tersebut," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Hosba, di sini hari ini.

Mohd Johari yang juga Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, berkata empat daripada masjid itu telah siap dan diguna orang ramai manakala sebuah surau yang dinaik taraf menjadi masjid di Batu 8, Sik, dibiayai sepenuhnya oleh orang perseorangan.

Sehubungan itu, beliau meminta Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak agar tampil memberi penjelasan berhubung buku tersebut yang diterbitkan kerajaan negeri untuk rakyat di Kedah.

Beliau berkata sejak 2008, kerajaan persekutuan di bawah Barisan Nasional(BN) telah membina 22 masjid baharu di negeri itu dengan peruntukan keseluruhan hampir RM40 juta.

Kandungan buku 'Sayangi Kedah Sejahtera' yang diterbitkan kerajaan negeri pimpinan PAS itu menyatakan sebanyak 12 masjid dibina oleh kerajaan negeri sejak 2008 hingga tahun lepas.

Dalam buku itu dinyatakan dua masjid dibina pada 2008, sebuah pada 2010, empat pada 2011 dan lima pada 2012. 

Buku itu diedarkan secara percuma kepada rakyat menerusi pemimpin masyarakat sejak awal bulan ini sebelum dilancarkan secara rasmi pada 17 Mac lalu.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates