Isnin, 25 Mac 2013

Igauan PAS


Cukup senang tajuk dan jawapan spin puak-puak hijau pekat PAS di Wisma Darulaman.

Mula-mula buat ayat seolah-olah pihak UMNO kata tiada masjid dibina di Kedah. Kemudian mereka menjawab yang ada 12 biji masjid dibina di Kedah dan seterusnya duit sumbangan datang dari pelbagai sumber.

Hasilnya ada 12 masjid dibina di Kedah. Tetapi apa yang dia tak sebut ialah jika tiada peruntukan dari kerajaan persekutuan, mungkin sehingga kini tiada sebijipun masjid dapat dibina di Kedah. Yang Kedah Times nampak Tokong Hindu disebelah KBS tu memang besar dan pusat mayat di Jalan Langgar dibina lain. Kenapa Kerajaan Kedah tak masukkan sekali dalam senarai?

Inilah yang dikatakan lembu punya susu sapi dapat nama.

Ambil contoh Masjid Telaga Batu. Kenapa ada papantanda ICU disitu? Kenapa tiada papan tanda kerajaan Negeri? Begitu juga masjid Tmn Peruda Sg Petani dan Al Wahdatul Islamiah Kuala Kedah. Semuanya dibawah seliaan ICU.  Dan yang bakinya semua dibawah sumbangan dan seliaan ICU. 

Begini perangai PAS, yang merapu adalah mereka sehingga, sebaliknya menuduh pihak lain yang merapu pulak. Satan dard PAS dari dulu kini dan selamanya penipu.

Menyanggah Johari Baharom kata tak ada masjid dibina di Kedah....!

Zulkifli Yahaya

Dato' Johari Baharom dakwa tiada masjid dibina di Kedah sejak PR berkuasa. Tim Menteri lain kali cakap kena tengok fakta, jangan main merapu ikut suka... 

Ingat menteri kata tak ada masjid dibina di Kedah jadi kami senaraikanlah dibawah nie bahawa ada masjid dibina......tapi masjid yg dibina sumbangan dia ada yg mai dari pusat, ada mai negeri, ada wang zakat, ada sumbangan orang ramai..

bila dicampoq semua nie..maka inilah senarai masjid yg dibina di Kedah sepanjang 2008 - 2013

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates