Rabu, 6 Mac 2013

(ini fitnah)TV3, Utusan..Sebab Itu Saya Saman - Anwar

AMPANG 6 MAC: Media Filipina memberi ruang penuh kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan tuduhan kerajaan Malaysia mengaitkan beliau dalam isu pencerobohan Lahad Datu.

Tawaran itu dinyatakan mediaPhilippine Inquirer yang menghubungi Ketua Umum KEADILAN itu kelmarin, bagi mengatur sesi wawancara.
Perkara itu dimaklumkan Anwar pada Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat di Padang Kampung Tasek Tambahan, Ampang, malam tadi.
“Akhbar Filipina semalam (kelmarin) telefon saya. Dia kata oleh kerana kami disalah tafsir, diperalatkan untuk buat fitnah di Malaysia, kami bagi ruang penuh kepada saudara untuk cakap di surat khabar, dan radio – Philippine Radyo Inquirer untuk 40 minit jelaskan keadaan sebenar.
JMR ampang (7)“Itu media bebas…Dia bagi kenyataan yang mungkin sedikit menimbulkan kekeliruan, tapi (mereka) terus bagi ruang kepada saya untuk jelaskan keadaan sebenar.
“(Ini fitnah) TV3Utusan…sebab itu saya saman,” katanya disambut sorakan lebih 10,000 rakyat pelbagai kaum.


Kedahtimes: Ok tak penjelasan Anwar? Masuk akal tak? Hanya disebabkan salah satu media di Filipina beri masa 40 minit untuk Anwar jelaskan perkara sebenar, selamatlah RM200juta, Anwar tak saman. Tetapi disebabkan laporan media Filipina yang diulang siar smeula melalui Utusan Malaysia dan TV3, terus kena saman RM200 juta. Nak tanya sikit..Anwar ada minta tak untuk berikan penjelasan sebenar?  Sudahlah senyap. Suruh bini tolong bercakap. Blog-blog menyiarkan gambar terus diam membisu. Hari ni bercakap seolah dia dianiaya. Macam ni nak jadi PM Malaysia? Jadi PM dalam zoo sudahlah..

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Tolong sikit !!!

PKR Homosex nak jadi PM??

PAS Kaki rembat nonok bini orang nak jadi PM??

DAP Kominis kaki rasuah nak jadi PM??

JADI JADIAN BOLEH LAH!!!

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates