Rabu, 17 April 2013

BN Mampu Pulihkan Projek ZIPY/SULIHH

KedahTimes tetalh beberapa kali menulis tentang projek ZIPY atau SULIHH (dalam bahasa PAS) yang dirancang pada peringkat awalnya oleh Kerajaan BN. 

Penglibatan rakyat amatlah penting dalam projek ini. Malah rakyat menjadi orang pertama menikmati hasil projek ini kerana pengambilalihan tanah, penempatan baru dan sebagainya adalah durian runtuh buat mereka. Malah anak-anak mereka bakal memperolehi peluang pekerjaan dan perniagaan di sekitar projek.

Apabila PAS ambilalih Negeri mereka menukar ZIPY kepada SULIHH tetapi sehingga kini tiada apa yang mereka lakukan. Mungkin tunggu kerajaan Persekutuan pam duit kot. Sebab itu bila kita tanya puak-puak pembangkang kenapa SULIH tak 'take of', jawaban mereka duit ditahan.

Soalan ditahan oleh siapa? Bank? Kerajaan Persekutuan? Atau memang tiada siapa yang ingin melabur? Kulim yang sudah establish pun mereka tidak mampu untuk bawa pelabur masuk, inikan projek mega yang baru!

Tetapi InsyaAllah, BN jika diberi peluang bakal menghidupkan semual projek ini. Ini kerana kemampuan dan kebolehcekapan BN mencari pelabur dan wang.

Rakyat Kedah dan Yan khasnya, inilah peluang untuk kita berubah. #SAVEKEDAH.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates