Rabu, 17 April 2013

CALON P11 Pendang: Penghapus kemaraan Syiah


Calon seterusnya ialah calon bagi Parlimen P11 Pendang DATO’ WIRA OTHMAN BIN ABDUL. Calon yang kita harap dapat menghapus calon fahaman syiah yang cuba bertapak di Pendang. InsyaAllah, dengan adanya calon berkaliber dan berpengaruh di Pendang ini, kita berharap agar syiah berkubur bersama Mat Sabu di Pendang

Pengalaman beliau menjadi Ahli Parlimen Pendang amat dihargai dan diperlukan.

Dato' Wira adalah Naib Presiden Mubarak serta Ketua Penerangan Pekida Malaysia.

Dato 'Wira Othman merupakan alumni Universiti Kebangsaan Malaysia, pengkhususan dalam bidang sosiologi. Selepas menamatkan pengajian pada tahun 1978, beliau telah berkhidmat dengan Lembaga Perancangan Keluarga dan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah. 

Dari tahun 1980 hingga 1983, beliau merupakan Penolong Pegawai Daerah Pendang. 

Beliau telah dipilih sebagai Ahli Parlimen dari April 1983 hingga 2004 dan beliau telah dilantik dua kali sebagai Setiausaha Parlimen di Jabatan Perdana Menteri 1987-1995 dan seterusnya pelantikan kedua adalah dari 1997 hingga 1999. 

Oleh itu, Dato 'Wira Othman mempunyai 10 tahun pengalaman sebagai Setiausaha Parlimen di Jabatan Perdana Menteri. Beliau telah dilantik sebagai Pengerusi MARA dari 1995 hingga 1997. 

Selepas itu, beliau juga merupakan Pengerusi Westport dari 1996 hingga 1998. Dalam tempoh yang sama tahun 1996 hingga 1998, beliau juga merupakan Pengarah bagi MBF Cards Services Sdn Bhd, MBF Diskaun Kad dan MBF Pacific Rent-A-Car Sdn Bhd

Marilah kita doakan kemenangan beliau di Pendang. Kemenangan beliau merupakan kemenangan Islam sejagat. HAPUSKAN FAHAMAN SYIAH.


0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates