Khamis, 11 April 2013

Guan Eng Anggap Orang Melayu Bodoh

Gimik Guan Eng memulangkan kereta rasmi dan disebarkan berita itu keseluruh negara sangat jelas bertujuan memperbodoh-bodohkan orang Melayu Pakatan.

Mana tidaknya, sebelum ini, Guan Eng menggimikkan pembubaran dewan pada hari Jumaat, katanya jumaat hari mulia dalam Islam dan penghulu segala hari. Malangnya, Guan Enng tidak percaya pun  kepada Allah dan Rasul, yang menjadi pegangan pokok dalam Islam, sebaliknnya menggunakan hal-hal ranting untuk memperbodohkan orang Melayu dalam pakatan.

Walhal, beliau yang terkenal dikalangan Melayu PAS sebagai Khalifah Umar Abdul Aziz kerana kononnya zuhud, pernah mengeluarkan arahan agar Sambutan Maulidur Rasul tidak perlu  disambut oleh umat Islam.

Beberapa  tahun  kemudian, negeri Pulau Pinang menyaksikan Harijadi Nik Aziz disambut bersama Karpal Singh.

Pergi jauh lagi, beliaulah yang menyiarkan gambar menaiki pesawat dikelas ekonomi, walaupun gambar beliau menaiki kelas businesss apabila terbang keluar negara tidak pula disebarkan.

Gimik bodoh begini sebenarnya membuatkan Melayu Pakatan merasa diperbodohkan walaupun dibibir mereka menyokong gimik Guan Eng itu. 

Apa  tidaknya, di Kedah.. kereta rasmi Ustaz Azizan, Exco masih tetap digunakan untuk aktiviti kempen, malah duit kerajaan digunakan untuk naikkan billboard baru kempen pilihanraya, dengan muka Anwar yang tiada jawatan  apa-apa di dalam kerajaan Kedah pun tumpang glamor.

Soal Masjid, depa bohong, soal pelaburan depa bohong,, soal kecik ni pun mereka terpaksa bohong lagi.... Menyusahkan betul Guan Eng nii..

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates