Isnin, 15 April 2013

KUCING KURAP

Yanmai hantar email ini direct ke inbox Kedah Times. Dia tulis tentang pelahapnya UMNO semasa memerintah 50 tahun Kedah. Tetapi dia lupa 4 tahun PAS memerintah, 20 kali ganda pelahapnya pemimpin-pemimpin PAS. 

Lihat KHTP, kantong hampir habis. Pelaburan baru tiada. Tubuh Kedah IT Sdn Bhd dan letak kat KHTP. Gaji staf Kedah IT dibayar KTPC. Pelik juga ... Kenapa jadi macam ni.

Apa jadi dengan SULIHH, senyap dan sunyi. Mungkin tak masyuuuk kot sebab tu diam terus projek ni. Atau AL HURAISH yang dulu bersetuju untuk melabur telah undur diri!

K-Keli di Sungai Pau hanyalah wayang sahaja. Kononnya penjana ekonomi rakyat, ke arah Kedah Sejahtera. Nak jana ekonomi macamana kalau ikan keli hanya dijual ditepi jalan Jeniang- Sik saja. Berapa sen sangat yang boleh dijana? Rupa-rupanya bukan ikan keli yang menjana ekonomi rakyat tetapi Balak dan PAsir yang menjadi buruan pemimpin PAS... nak maklumat lanjut boleh tanya Setpol MB.

Duit peruntukan Pusat untuk penyelenggaraan infrastrukur tidak dibelanjakan. Menipu namanya tu. Nak dapat duit kena list senarai kerja atau projek untuk dilaksanakan. Jadi baru dapat kelulusan. Bila duit dah masuk, projek tak dilaksanakan, duit dimasukkan ke dalam Tabung. Tabung apa tu? Tabung kebajikan untuk pemimpin-pemimpin PAS ka? Atau semua duit tu diletakkan dalam 'money market' untuk dapat interest? Tak haram ka interest?

Ada ADUN di selatan Kedah sampai tidak tahu yang ada investor nak datang buat kilang di tempatnya. Lokasi pun dia tatau, kilang apa pun dia tatau. Yang dia tau hanya menyalahkan UMNO. Itulah kegagalan kerajaan negeri sehingga pelabur nak buat kilang tepun di satu DUN di selatan Kedah pun depa tak bagitau ADUN disitu.

Enakmen Hiburan 1997 nak dikuatkuasakan pada bulan puas. Tuuuuum kena sergah dengan DAP, terus undur kebelakang. Siap tanya UMNO pulak kenapa tak halang MCA dari membantah. Hahah kalau macam ni, aku pun boleh jadi no 1 Kedah.

Walaubagaimanapun, cuba baca email totok PAS yang sering masuk inbox Kedah Times. Kita nilai..... Nanti depa kata kita tak telus pulak ... Tengok email depa pun kita siarkan. Dulu ayik komplen kenapa komen kena moderate dan dok punya blog pro depa yang tak moderate langsung ... Nah ... email hangpa pun kami siarkan ...


Kontactr : mual dengan perangai umno
X
Inbox
X

ReplyReply
More
yanmai no-reply@kontactr.com via huron.site5.com to me
show details Apr 11
Sender's name : yanmai
Sender's Email : ibnunayan@yahoo.com.my
Referrer : http://syburi-times.blogspot.com/

Syok juga bila baca pendedahan Amiruddin dalam DUN Kedah...UMNO...UMNO...UMNO hangpa tak habis-habis tunjuk wajah-wajah buruk, pelahap,kemaruk... harta kerajaan alias hak rakyat hangpa buat macam harta mak bapak hangpa...apa hangpa ingat kedah tu milik umno ka? Kalau hangpa nak mesyuarat ka, nak melancong ka, nak bantu kempen pilihanraya ka ...tu hangpa punya pasai la...tapi yang dok guna duit agensi kerajaan negeri buat apa...agak-agak sejak hangpa perintah kedah lebih 5o tahun dah berapa kontena duit hak milik rakyat kedah hangpa tibai???malu la sikit...hangpa ni tak ubah macam langau...yang hangpa tau...hurung taik....kalau umno hangpa dok hurung duit...kalau duit hangpa dan mak bapak hangpa lantak la...tapi ni duit rakyat...dulu boleh lah orang kampung tak tau...laa ni...apa yang layak untuk hangpa umno hanya ada satu jalan saja kat kedah tu...agak-agak muzium yang mana satu sesuai untuk disimpan umno ni...JANGAN JADI ANJING KURAP....

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates