Khamis, 4 April 2013

Petunjuk Allah kah ini?

Selepas bertemu YDPA di Kualu Lumpur, Dato' Seri MB dikatakan rebah. Mungkin kerana terlalu letih. Mungkin kerana tak sengaja menyepak batu, kayu atau sebagainya. Mungkin petunjuk dari Allah SWT kerana banyak menyembunyikan kebenaran.

Atau lain perkataan berbohong kepada rakyat Kedah. Bahkan sebuah masjid di Taman Peruda yang dibina atas sumbangan keseluruhan dari Kerajaan Pusat sedikit dari Pusat Zakat (RM5000) pun mereka mengaku membinanya seperti yang termaktub dalam buku Sayangi Kedah Sejahtera.

Mungkin maksud mereka ialah membina masjid tu dengan hanya meletakkan tandatangan atas kertas kelulusan saja. Maka terbinalah sebuah masjid.

Masalah duit dan sebagainya, lantak pi JK masjid cari jalan bagaimana nak buat dan cari.

Tapi dek kerana matlamat menghalalkan cara, maka berbohong pun HALAL bagi PAS. Haramun wa halalku. Maka berbohonglah kepada seluruh rakyat Kedah.

Malah pelbagai taktik digunakan untuk menampakkan mereka yang membina masjid-masjid yan dibina di kedah. Contonhnya, diletakkan nama Sultan Kedah disekitar kawasan projek atau kerja-kerja haramun mereka.

Inilah realiti sebuah kerajaan Islam atas pentas yang memerintah Kedah. Mereka ingat apa yang dituturkan di atas pentas ceramah, semuanya boleh dilakukannya.

Cakap tak serupa bikin. Bohong tak kira tempat, masa dan suasana.

1 comments:

Anak Lenggong berkata...

Mahadi...baik ko belajar dulu laa ..kencing belum lurus..belajar guna PTPTN dah nak tunjuk lagak..pegi balik tanya datuk nenek ko..dulu ditahun 60an sekarang bagaimana perubahan yang diperolehi oleh rakyat malaysia..jangan jadi sitanggang laa hidup dengan bantuan subsidi..baru nak belajar hidup dah nak tunjuk lagak..ko tau tak kalau tidak dengan keupayaan dan perlaksanaan kerajaan yang memerintah..ko tak akan merasa duduk kat menara gading ..la ni dok pegang lastik burung laa...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates