Khamis, 25 April 2013

Tahukah Anda : Hub Hidrokarbon Yan

Tahukah anda bahawa Projek Sungai Limau Hidrocarbon Hub atau singkatannya SULIHH yang dipelopori oleh Kerajaan PAS Kedah adalah projek yang sama yang telah dipelopori oleh BN dan ditentang hebat oleh PAS sebelum Mac 2008 yang bernama Zon Industri Petroleum Yan atau singkatannya ZIPY.

Setelah Kerajaan PAS mendapati pelaksanaan projek dengan kaedah penambakan laut terlalu mahal dan tidak viable dan dicadangkan dilaksanakan kembali diatas daratan, maka SULIHH dan ZIPY adalah projek yang sama dari semua segi.

Perbezaan hanya pada nama sahaja, tapi satu ditentang hebat PAS sebelum 2008 dan satu dilabel semua dan pelopori Kerajaan PAS Kedah sebagai projek untuk rakyat.

Tapi SULIHH kerajaan PAS sehingga ke hari ini hanya tinggal nama dan janji palsu saja.


1 comments:

Tanpa Nama berkata...

tuan.
pas memang macam tu. kalau orang buat semua tak betui. kalau depa buat semua betui walaupun tak betui. kalau zaman bn berlaku maksiat depa kata kerana tak laksana hukum islam. mai zaman depa berlaku maksiat juga depa kata pasai ibu bapa tak tau didik anak kerana depa tak buat pun hukum islam. kalau zaman bn timbul saja pusat karaoke depa kutuk. zaman depa bila ada pusat karaoke baru .....jawab sendiri depa kata apa.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates