Khamis, 25 April 2013

Ustaz Azizan Berbohong

Dua berita dibawah mengesahkan bahawa Ustaz Azizan berbohong. Sebagai seorang pemimpin kelas satu dan bukan pemimpin ala pasar malam macam pemimpin PAS, Mukhriz hanya cakap berlapik tentang keraguannya bahawa projek SULIHH akan dapat dilaksanakan.

Sebenarnya ia adalah bukti pembohongan Ustaz Azizan. Tidak pernah sama sekali berlaku dalam sejarah situasi dimana  pelabur yang besar masuk ke negara ini tanpa berunding dengan MIDA dan MITI. Ini kerana disinilah tempatnya mereka akan merundingkan pakej-pakej insentif berserta cukai yang lebih istimewa untuk membuat lebih keuntungan. Hanya pelabur yang gila saja yang akan masuk tanpa berunding pakej-pakej ini.
Mungkin mereka yang tidak faham prosedur kemasukan pelabur boleh dikelentong dengan mudah, dan tidak peduli pun tentang hal ini, tetapi hal ini adalah bukti nyata Ustaz Azizan menipu rakyat Kedah.

Perbuatan menipu rakyat ini bukan perkara kecil, malah memberi harapan kosong kepada rakyat yang mengharapkan peluang pekerjaan dan juga masa depan yang lebih cerah. Mereka tidak sedar mereka dijanjikan harapan kosong oleh pemimpin yang mereka harapkan untuk membawa kesejahteraan dan nikmat untuk semua.

KedahTimes telah siarkan analisa tentang jumlah peluang pekerjaan baru yang dihasilkan pemerintah PAS. Amat sedikit. Apa yang mereka war-warkan hanya 'forecast' atau 'ramalan' sahaja.

Mukhriz Doubts Sulihh Project Will Take Off

SINTOK, April 6 (Bernama) -- International Trade and Industry Deputy Minister Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir has doubts on the Sungai Limau Hydrocarbon Hub (Sulihh) project in Yan, Kedah.

He does not see the RM35 billion project taking off since no discussion has taken place between the Kedah government and his ministry towards realising it.

"Any project considered big or mega at the state level will surely involve Miti (International Trade and Industry Ministry) or its agency, Mida (Malaysian Investment Development Authority), so that its implementation runs smoothly."
-Bernama-


Kerajaan Kedah bakal meneruskan Projek

KEDAH, 1 APRIL (tvpas)-Kerajaan Kedah bakal meneruskan Projek Zon Industri Petroleum Yan, yang melibatkan pembinaan paip gas sepanjang 300km dari Yan hingga ke Bachok, Kelantan. Projek berkenaan walaubagaimanapun tidak melibatkan perpindahan penduduk, sebaliknya menggunakan system penambakan bagi menjayakan projek berkenaan.

-TVPas-

Benarlah kaya DMM yang SULIHH yang 'doubt' dia memang benar. Tiada initiatif dari kerajaan negeri untuk menarik pelabur, tiada initiatif mereka juga untuk membina infrastrukur asas.

DMM bercakap benar, Kerajaan PAS Kedah BERBOHONG

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates