Rabu, 8 Mei 2013

Apa Lagi Yang Boleh DiTawarkan?

Sebaik tamat sahaja PRU13, sangkaan bahawa pengundi Cina bertekad untuk menjatuhkan BN bertukar menjadi kenyataan. Indikasi angka kemenangan DAP yang bulat dari undi kaum Cina tidak dapat disangkal mana-mana ahli statistik dunia sekalipun bahawa niat kaum Cina adalah untuk menjatuhkan kerajaan Melayu Umno.

Penyelamatnya hanyalah perpecahan Melayu yang tidak cukup lebar untuk melengkapkan apa yang kaum Cina hajatkan.

Dengan angka sebegitu, jelaslah tiada apa lagi yang boleh mereka tawarkan untuk berunding dengan BN. BN tidak perlu bertanya kepada kaum Cina lagi apa yang ia boleh dan tidak boleh buat. Buatlah apa saja pun, tiada lagi undi Cina yang akan hilang kerana semuanya telah hilang, dan tiada lagi undi Cina kepada BN yang boleh hilang.

Tetapi, sikap ranggi ultra kiasu ini keterlaluan. Tidak nampak mahu berlembut, sebaliknya masih lagi mahu mengherdik Umno, memberi kata dua. Waima bertanya soalan mudah "Apa lagi yang Cina Mahu?" sekalipun sudah menjadi taboo bagi mereka.


Mereka begitu bongkak dengan kekiasuan mereka sehingga mereka cuba berunding dengan poket kosong. Apa lagi yang boleh ditawarkan oleh mereka sebenarnya apabila tanpa undi mereka pun, Umno sudah membentuk kerajaan.

Umno sepatutnya bukan bertanya "Apa Lagi Yang Cina Mahu?", sebaliknya hanya perlu berkata kepada mereka "Kamu sudah tiada apa lagi yang boleh ditawarkan" dan silalah jadi pembangkang.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan tidak perlu lagi berlembut dengan puak-puak komunis ni, dasar tak mengenang budi ni. Dari dulu aku pernah percaya pada bangsa komunis ni walau 1%. Bila kerajaan dok layan dengan dok bagi macam2 puak ni besar kepala, ingatlah puak kafir harbi ni akan terus berusaha menghancurka melayu dan umat Islam di Malaysia sehingga mereka berjaya memegang kuasa. Sedar-sedarlah wahai umat melayu.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates