Rabu, 15 Mei 2013

Demokrasi dan Hak Asasi : Alat Yahudi

1. "Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka." (Al Baqarah: 120).

Allah telah mengingatkan kita melalui Al Quran dan Hadis telah memberitahu kita siapa musuh umat Islam.  Sudah jelas, telah Allah nyatakan bahawa musuh ini tidak mungkin dan mustahil akan redha dengan Islam dan telah dinyatakan begitu jelas dalam Al-Quran.

2. Tapi Kaum Yahudi dan Nasrani juga sedar bahawa mereka tidak mungkin mengalahkan umat Islam secara lawan berdepan. Mereka memilih untuk menyerang umat Islam dari dalam, iaitu menggunakan umat Islam sendiri.

3. Demokrasi dan hak asasi merupakan satu umpan yang sangat berkesan untuk memecahkan umat Islam agar mudah diratah. Yahudi menggunakan konsep demokrasi dan hak asasi secara tidak selari dengan Islam. Kefahaman yang dibawa mereka ialah demokrasi dan hak asasi adalah matlamat dan bukan lagi alat untuk mencapai matlamat sebenar dalam Islam.

4. Islam bermatlamatkan "kesejahteraan ummah" sesuai dengan maksud Islam itu sendiri dan demokrasi dan hak asasi hanyalah sebahagian daripada jalan mencapai matlamat tersebut. Jika jalan itu tidak sesuai, ia boleh disingkirkan. Ini kerana, ulama berpendapat, Islam tidak menolak demokrasi, tetapi Islam menolak demokrasi mutlak.

5. Demokrasi dan hak asasi yang dipelopori yahudi berkonsepkan bahawa demokrasi dan hak asasi itu sendiri adalah matlamat yang hendak dicapai. Maka umat Islam dilupakan kepada matlamat Islam iaitu "kesejahteraan ummah". Maka itu, mereka membuang kesejahteraan untuk mendapat demokrasi dan hak asasi.

6. Untuk melihat konsep kefahaman umat Islam tentang demokrasi dan hak asasi di negara ini, cubalah lihat cara perjuangan mereka. Jika kesejahteraan sanggup dikorbankan, untuk mencapai demokrasi, hak kebebasan bersuara tanpa had dan juga hak-hak asasi lain yang juga tanpa had, maka ini adalah kefahaman yang diterapkan Yahudi.

8. Jika mereka berpegang kepada teras Islam, kesejahteraan sepatutnya lebih diutamakan, dan jika perlu dikorbankan hak asasi dan demokrasi untuk kesejahteraan, maka ia perlu dilakukan kerana kesejahteraan adalah matlamat yang digariskan oleh Islam.

9. Islam bukanlah agama yang mengajak umatnya kepada lemah daya fikiran dan bukan sekadar takbir tanpa pemahaman maksud yang tersurat dan tersirat.

10. Umat Islam perlu sedar dan insaf, dan dapat membezakan diantara seruan agama yang sebenar dengan seruan syaitan bertopengkan agama jika tidak mahu diratah yahudi dan nasrani.

1 comments:

siberangan berkata...

Puak2 PR/PAS niiiii... depa tak kegha daaaahhh.. hang yahudi ka, nasrani kaaa..., kominis kaaa atau tukang tojoh juboq ka, depa ikut semua demi dapat jadi pemerintah.

Bila dapat jadi pemerintah, jadi MB, jadi Exco, jadi Wakil Rakyat, rakyat nak jadi apa kaaaa... depa tak kisah dah.

Itulah yang di katakan pemimipin munafiq. Segala apa yang depa cakap nak perintah ikut Quran dan Hadith Nabi, depa tauk dalam tong sampah.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates