Khamis, 9 Mei 2013

Jangan Rasis!

DiCopy Paste Terus Dari Blog Parpukari.

Kami pun tak baca, takut jadi rasis.Kalau nak tangkap, tangkap Parpukari, kami tak berani cakap pasal Cina, takut kena cap rasis.

APA LAGI CINA MAU? SEBUAH ARTIKEL RACIST! MELAYU YAHUDI TOLONG JANGAN BACA!

From Ahmad Farami:

"Apa lagi Cina mahu?" - satu 'rhetorical question' daripada Utusan Malaysia.

Ini tawaran DAP & Pakatan Rakyat yang mereka mahukan:

1. Timbalan Perdana Menteri berbangsa Cina
http://www.malaysiakini.com/news/222545

2. Objektif anti-perlembagaan DAP; "Abolition of the division of "bumiputra" and "non-bumiputra" and the implementation of ethnic equality." : http://dapmalaysia.org/newenglish/au_vm_pp.htm

3. Pemansuhan keistimewaan ekonomi yg memihak kepada Bumiputera: http://anwaribrahimblog.com/2012/09/26/alternative-budget-sans-ethnic-based-policies/

4. Ethos "Ketuanan rakyat" menggantikan "Ketuanan Melayu":
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/promote-ketuanan-rakyat-anwar-tells-pakatan-leaders

Gelagat pengundian demografik Cina mencerminkan 'feeding frenzy' politik setelah terhidu 'the smell of blood' dalam bentuk kesamarataan agihan & pemilikan kuasa. Ia didorong naluri survival kolektif mereka.

Soalan Utusan Malaysia bagi sesetengah pihak adalah 'racist'. Bagi pihak yang lain, ia soalan yang membongkar racism.

Ramai kecam Utusan racist, tp dorg terutama org melayu yg tuduh utusan racist adalah mereka yg tidak pernah baca nanyang siang pau, sinchew daily yg juga ade racist.

Paling aku tak boleh tahan di dalam akhbar the Star, ada keratan cina-cina tak sedar diri mintak Najib letakkan ramai Cina dalam kabinet, ada juga yang suruh PM letakkan beberapa pemimpin pembangkang dalam kabinet! WTF?

Apa nak jadi dengan orang Cina ni? Eh! Tak boleh cakap pasal Cina kan? Nanti kena tangkap kalau Cina maki hamun hina agama dan negara polis buat tak tau je kan? Milo Suam pun dah terlepas, polis kata dah bagi kes tu pada AG dan seperti biasa kes itu akan tertutp macam tu je.

Tapi kalau bab blogger pro UMNO, polis bukan main laju dan begitu efisyen sekali sampai rampas laptop, rampas hard disk, rampas telefon. Kalau pakatan punya anjing dapat layanan istimewa kan? Tak boleh ke aku sebagai rakyat malaysia nak luahkan rasa tak puashati aku?

Adakah aku racist? Adakah salah aku menjadi racist bila aku tengok kaum DAP ni naik kepala? Depa yang racist, kita bersuara ada pulak melayu yahudi tahap laknatullah punya sokong mereka, lepas tu bertambah parah bila polis pulak cepat ambil tindakan!

Nak tanya polis sikit, tu dalam facebook dan twitter serta blog yang menghina dan menghasut untuk menghancurkan negara ni dah ambil tindakan ke belum? Jangan la takut, kena adil kan? Salah ke aku cakap macam ni?

Tolong la halang Cina dari melampaui batasan, sebab sabar kita ada hadnya! Dah la selama ini kaum DAP ni tak pernah hormat polis, kami yang siang malam pertahankan polis, last-last part kena cekup kita kena dulu! Nasib! Nasib!

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Terbukti siapa yang racist bila dikatakan hanya pengundi berkulit coklat dan gelap yang boleh jadi pengundi hantu.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates