Ahad, 14 Julai 2013

Menjaga Kalimah Allah adalah Jihad Kita

Polemik penggunaan Kalimah Allah oleh Kristian dihangatkan lagi. Kali ini oleh Envoh Khas Vatican ke Malaysia, Arch Joseph Marino. 

Umat Islam diuji dipermulaan Ramadhan dengan satu lagi penghinaan kepada Kalimah Alla oleh Kristian. Kali ini mereka ingin samakan Allah orang Isla dengan God yang yang mereka guna dalam bible yang membawa maksud 3 dalam satu (God, Son of God dan Trinity).
Apakah Umat Islam masih boleh bersabar setelah berkali-kali mereka mencabar keimanan kita? Apakah Umat Islam sanggup melihat Allah yang kita sembah, kita berkehendak kepadaNya disekutukan?

Firman Allah dalam surah Al Baqarah ayat 120: 'Dan orang-orang Yahudi dn Nasrani selama-lamanya tidak akan reda kepada kamu sehinggalag kamu mengikut agama mereka".

Inilah yang sedang berlaku sekarang. Mereka berusahan menyesatkan akidah umat Islam dengan pelbagai kaedah. Malah Kalimah Allah juga ingin mereka manipulasikan demi membawa agenda jahat mereka yang Allah beri amaran kepada kita dalam surah tersebut.

Apakah Umat Islam masih tidur? Apakah Umat Islam sanggup melihat anak cucu mereka dikeliru dan disesatkan oleh kaum-kaum yang disebut Allah itu.?

Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, KedahTimes menyeru seluruh umat Islam yang sayangkan Islam supaya bersatu untuk berjihad menentang Yahudi dan Nasrani yang ingin menyesatkan akidah umat Islam.

Ingatlah, Allah telah memberitahu kita dalam AlQuran supaya sentiasa berhati-hati dengan puak-puak ini.

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates