Isnin, 9 September 2013

Apabila Blogger Bermain Politik

KedahTimes tersenyum apabila ada yang menyarankan yang blogger juga dipilih BN untuk bertanding dalam PRU13 lalu. Bukan apa, KedahTimes menganggap blogger bukanlah politikus sebenar.

Blogger sepatutnya menjadi seorang PEJUANG, bukan politikus sepenuh masa. Tapi nampaknya sudah ada blogger-blogger yang sudah ke depan. Mereka cuba menjadi calon serta pencatur politik semasa. Agak menarik.

Tetapi KedahTimes tidak boleh terima apabila dikalangan dunia blogger sendiri ada permainan politik. Ada yang mengaku dia hebat. Ada yang mengaku dia boleh kawal blogger dan sebagainya.

Perebutan untuk menjadi ketua blogger dan memiliki master-master yang fulusnya banyak menjadi semakin hebat.

Terkini KedahTimes diberitahu ada perjumpaan blogger di Janda Baik. Perjumpaan itu baik untuk menyatukan blogger tapi ianya menjadi BURUK apabila ada percaturan siapa sepatutnya menjadi ketua disana dan juga disini. Ada yang disisihkan dan ada yang dinaikkan nama kerana bijak menonjol.

Inilah Politik yang dibawa masuk ke dalam dunia blogger. 

KedahTimes sedang memerhati apa akan berlaku kepada blogger di Kedah. Kalau dulu blogger dari KL dibayar ribuan ringgit untuk menulis hal-hal politik Kedah, kini KedahTimes nak lihat siapa bakal menjadi Ketua Blogger di Kedah. Hasilnya, KedahTimes tidak tahu tetapi minit terakhir ada sekumpulan blogger secara sukarela membantu UMNO dalam memporakporandakan pihak lawan.

Itulah nasib blogger tempatan.... kera di hutan disusukan, tapi anak sendiri dibiar kelaparan.

Kembali kepada cerita Janda baik. Difahamkan sudah dipersetujui tentang penyatuan blogger. Dan sudah kedengaran lobi melobi untuk jawatan ketua blogger. 

Di Kedah, KedahTimes harap pilihlah yang baik. Orang di KL tidak tahu suasana sebenar di Kedah. Eloklah, jika ada penubuhan kumpulan blogger diberikan kuasa kepada Pengerusi Perhubungan UMNO negeri diberi kuasa.

Jangan pandai-pandai lantik ikut suka. Nanti huru-hara jadinya.

Selamat Maju jaya!
ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates