Selasa, 10 September 2013

Tiada PAS, Islam tetap dimartabatkan

KINI telahan KedahTimes selama ini memang tepat.

PAS tidak pernah peduli tentang Islam dan tidak pernah berhasrat untuk memartabatkan Islam. PAS hanya peralatkan Islam untuk kuasa dan politik mereka.

Mereka menipu umat Islam dengan rhetorik politik Islam mereka. Hatta pakaian mereka pun dibentuk sepuaya nampak lebih Islamik dari orang lain. 

Hakikatnya PAS diselubungi dan dipenuhi dengan mereka yang berpura-pura atau yang lebih teruknya munafik. Malah PAS juga sudah diresapi dengan elemen Liberal dan Syiah.  Betapa caca merbanya PAS sekarang ini.

Islam sebenarnya tidak pernah wujud dalam kamus PAS. Yang wujud hanya keinginan memiliki kuasa dan politik dengan  memperalatkan Islam.  Ramai umat Islam tertipu dengan gaya PAS ini, sama seperti bijak pandai ber phd tertipu dengan ajaran Ayah Pin dan syiah.

Malah ramai telah menganggap dengan menjadi ahli PAS, mereka telah memeluk Islam semula, ibarat aktiviti baptism dalam kristian. Mereka dianggap bersih dan layak bercakap apa saja tentang Islam. Mala mereka layak memaki hamun dan mempertikaian keislaman orang lain.

Dalam kes penggunaan kalimah Allah, PAS masih kelabu. Tiada kata putus. Malah terdapat banyak pendapat dalam PAS tentang penggunaan kalimah Allah oleh Kristian dalam Bible mereka. 

Ada yang kata boleh. KedahTimes tidak menafikan yang bukan Islam boleh sebut kalimah Allah tetapi TIDAK sesekali dalam penyebaran ajaran mereka. Malah mereka tiada ada hak dan tidak boleh untuk menyamakan Allah itu dengan tuhan mereka. Tetapi jika hanya ingin menyebut ' itu rejeki Allah' adalah tidak apa.
Ada yang membisu. Dan ada yang mengatakan yang sesiapa yang membenarkan kalimah Allah digunakan oleh Kristian dalam penyebaran ajaran mereka, maka mereka adalah kufur.

Bagi KedahTimes, PAS sudah tidak relevan langsung dengan Islam. PAS hanya sebuah parti politik yang inginkan kuasa tetapi memperalatkan Islam dalam menipu orang Islam untuk mendapatkan kuasa.

Bayangkan dalam isu kalimah Allah pun mereka tidak pernah peduli, inikan pula Islam.

PAS bukan parti Islam...  

ads

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Mana kelibat Unit Amal PAS, haram sekor pun tak da! Setakat boleh jaga penghasut kristian Ambiga jer la.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates