Khamis, 3 Oktober 2013

Buang Pemimpin UMNO yang membawa imej buruk dalam UMNO


KedahTimes amat bersetuju dengan kata-kata ini.

UMNO perlu serius dalam membuang imej yang buruk ini. Imej yang dilihat oleh ramai orang muda termasuk dalam UMNO sendiri yang menjadikan UMNO amat hodoh, dibenci dan dipermainkan.

Imej UMNO itu rasuah, tempat berhimpun kaki rasuah, dipenuhi pemimpin yang korup, diterajui pemimpin gila kuasa dan sebagainya sentiasa dilepmparkan oleh pihak pembangkang.

UMNO yang mempunyai landasan perjuangan yang amat sinonim dengan Melayu, Islam dan Malaysia dilihat buruk atau goblok oleh orang muda.


Imej ini perlu dikikis jika UMNO ingin kekal relevan sehingga ke anak cucu kita.

Jadi Kedahtimes menyeru semua yang boleh mengundi pada PAU kali ini, pilih mereka yang dilihat dan dibuktikan tidak membawa imej buruk ini dalam UMNO. 

PAU kali ini bakal membawa halatuju UMNO sebenarnya.
ads

4 comments:

Tanpa Nama berkata...

Bersih tapi pondan wat apa. Kita nak pemimpin yang bersih dan berani mempertahankan kedaulatan dan kepentingan bangsa Melayu di Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Pemimpin umno yang patut di gugur dan dinyah terus dari parti samada sebagai majlis tertinggi, ketua bahagian mau pun sebagai menteri ialah nazri perangai anak macam haprak....ajar pemimpin keluarkan dari umno...

Tanpa Nama berkata...

Buang khairy dan hishamuddin untuk tolak politik rasuah.

Kedahan berkata...

UMNO kena bersihkan perangai para pemimpinnya dulu.Cakap sahaja pembela Melayu.Pada hal mereka Ketua bahagian,Ketua Pemuda,Ketua Puteri,Ketua Wanita,MT,Exco Wanita.Pemuda,Puteri,Pegawai Menteri yang menjadi tukang PELOBI pada toke-toke Cina dengan kadar makan persen atau komisyen .

Inilah imej orang luar terhadap para Pemimpin UMNO.Cakap tak serupa bikin.Hidup atas dasar makan komisyen dan persen.Jadi barua Cina.

Menteri dan pemimpin UMNOlah yang menjadi barua Cina yang tolak UMNO dan BN.

Jangan cakap banyak bersih yang ini dulu.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates