Sabtu, 26 Oktober 2013

PAS Sinonim dengan Pembohongan

Seperti yang pernah KedahTimes katakan sebelum ini, malah beberapa kali, PAS sanggup lakukan apasaja demi mencapai cita-cita politik mereka.

Mereka menipu, berbohong, menuduh, melabel dan sebagainya dalam semua aktiviti politik mereka.

Terkini, PAS berbohong bukan saja kepada ahlinya tetapi kepada seluruh umat Islam di dunia. Kisah berlaku apabila mereka membuat lawatan ke rumah Pak Baharom, ayah kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir.

Pak Baharom telah 3 tahun menghidapi angin penyakit angin ahmar. Dan PAS bersama pesuruhjaya Kedah telah tanpa segan dan sili membuat lawatan ke rumah Pak Baharum.

Maka segala aksi gambar dan video diambil demi mempromosikan kebaikan PAS dan seterusnya di upload ke blog, youtube dan sebagainya.

Yang menyedihkan ialah mereka berdoa dengan menyelitkan juga ayat supaya dimenangkan calon PAS. Sudah pasti apabila doa dibaca semua mengaminkannya termasuk Pak Baharum.

Maka 'amin' Pak Baharum diputarbelit dengan pelbagai ayat yang mengatakan Pak Baharum pun berdoa untuk kemenangan calon PAS.

Tapi PAS lupa yang Allah mendengar apa yang ada dalam hati Pak Baharum. PAS boleh menipu orangramai tetapi bukan Allah SWT. Jika Allah SWT tidak mengizinkan PAS menang, apa saja mereka lakukan InsyaAllah bakal tidak menjadi kelebihan kepada mereka.

Sikap tidak beradab dan tindakan yang sudah dirancang ini sudah boleh dibaca oleh orangramai kerana PAS sudah terkenal dengan sifat pembohong, penipu, dan pemutarbelit.

InsyaAllah, Allah tidak akan membenarkan pembohong, penipu dan pemutarbelit berkuasa di Sg Limau. Rakyat Sg. Limau memang tahu benar PAS memang PENIPU.


ads

2 comments:

TRUEMAN berkata...

Munafiq ka orang PAS ni... Hairannya bila orang pas buat salah ,,, ada ustaz yang tahu salah buat-buat tak tahu... atas alasan bukan urusan dia.. kalau ada oarng nak terangkan tentang kesilpan puak pembangkang dalam sesuatu fakta atau isu lebih-lebih lagi mereka dah tahu mereka salah. Puak Pembangkang ni langsung tak mau dengar... Orang beriman apa kalau sesuatu kebenaran tu tak mau dengar... kalau kita kalah fakta dengarlah penerangan orang.... moga-moga Allah beri kebaikan kepada kedua-dua pihak... itu baru Islam.. Ini tidak... takut musuh kita dapat untung jadi kita pun tolak kebenaran... Ingatlah wahai orang agama ... bahaya tolak kebenaran ialah Allah akan matikan hatiii walaupun banyak ilmu agama.... Jadi bila dah sokong PAS kalau orang Pas buat salah kena tegurlah wahai Haron Din sebab awak duduk dalamsatu Jemaah.....

Tanpa Nama berkata...

awat hangpa dok kalut tu....sapa menang tak penting ...yang penting dia tu ikhlas,jujur dan amanah dan takut pada Allah.Kalau dia tak amanah jawab la dia nanti kat sana....

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates