Jumaat, 27 Disember 2013

Betul Kah Semua Salah Kerajaan?

Harga minyak naik, tol naik, elektrik naik, ayam naik, gula naik, ubat naik, basikal naik, motor naik,  tayar naik, udang kering naik, belacan naik, malah ubat buasir pun naik.

Ratusan ribu jenis barang bekalan yang ada dijual di negera ini, hanya berapa barang saja yang dikawal dan ditentukan kerajaan. Lain-lain itu semua ditentukan oleh peniaga. Kalau kerajaan kawal semua harga, mereka bawa kepada Organisasi Perdagangan Antarabangsa pula untuk menekan kerajaan.

Tapi kenapa TURUN hanya protes barang atau perkhidmatan yang ada kaintan dengan kerajaan saja.

Harga barang lain yang ditentukan oleh kiasu, TURUN tak nak turun protes juga kah?

Tahukan anda, 99.9% harga barang ditentukan oleh kiasu, sehingga kontrak2 yang ditender oleh bumiputra juga ditentukan oleh mereka dengan harga bekalan mengikut puak ini. Ini TURUN tak nak turun protes ka?

Bila ditanya kiasu kenapa naik harga, jawapan mereka oo, sebab minyak dan tol naik harga. Maka kembali kesalahan kepada kerajaan. Padahal, jika mereka naikkan harga tayar juga, harga barang akan terkesan kerana semua barang akan diangkut menggunakan kenderaan yg bertayar. Tapi ini tidak dapat difikirkan oleh TURUN kerana mereka tidak sanggup mencuit sedikit pun tuan mereka iaitu Cina Kiasu DAP.

Disebabkan kerajaan diterajui Melayu, maka ia menjadi fardhu bagi NGO-NGO tajaan penyembah demokrasi dan hak asasi ini untuk menyerang.

Orang Melayu perlu sedar, bahawa rasuah, kenaikan harag barang, kronisma bukan bersarang didalam sskerajaan atau institusi Melayu sahaja, malah sarang besarnya adalah dari puak kiasu.

NGO2 ini semua adalah agen Cina kiasu yang berhasrat melihat orang Melayu menjatuhka n kerajaan Melayu itu sendiri, setelah cubaan mengenakan Umno pada PRU 13 yg lalu terbongkar dan gagal.

Orang Melayu perlu celikkan mata dan perhati dengan akal, berapa barang yang dikawal kerajaan yang naik, dan berapa ratus ribu lagi barang yg ditetapkan harga oleh kiasu naik. Buatlah matematik, dan lihat bajet anda, berapa bahagian sahaja yang naik oleh keputusan kerajaan, dan berapa bahagian lagi naik kerana kenaikan harag barang yang dinaikkan oleh kiasu.

Musuh kita bukan kerajaan Melayu, walaupun sedikit sebanyak ada kecacatannya, tetapi musuh kita adalah cina kiasu yang bermain wayang dibelakang tabir menggunakan NGO melayu yang kononnya prihatin kepada kita, sebaliknya menutupi terus perbuatan Cina kiasu menghisap darah orang Melayu.

Ingat, tidak salah protes harga barang naik, tapi salah kalau protes kepada Melayu saja. Protes semua yang terlibat termasuk pembekal Cina kiasu.  Ada berani?!!ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates