Khamis, 12 Disember 2013

Kemuncak Rasisma Guan Eng Dan DAP

Sikap rasis Guan Eng dan DAP sudah mencapai kemuncak apabila soal sejarah dan candi pun dijadikan isu.

Macamlah sudah tidak ada kerja diPulau Pinang, Guan Eng tidak habis2 menyerang perobohan replika candi di Merbok Kedah, sambil berpura pura tidak tahu bahawa dan masa yang sama, tapak arkeologi Guar Kepah disebrang perai sedang dilenyapkan untuk aktiviviti komersial penanaman nagka, nenas dan pembinaan burung walit.

sehingga hari ini, belum sepatahpun Guan Eng jawap tentang Kemusnahan Guar Kepah, seterusnya mebuktikan bahawa bukanlah warisan sejarah yang guan eng pedulikan, sebaliknya menyerang seorang Menteri Besar Kedah, seorang pemimpin umno yang tidak mudah tunduk kepada tuntutan rasis DAP.

Kelmarin muncul warna sebenar Guan Eng apabila menyerang YB Jahara dengan panggilan nenek rasis hanya kerana YB Jahara membuktikan bahawa tidak tanduk kerajaan Pulau Pinang memang berdasarkan sikap rasis Guan Eng.

Bukan kita tidak tahu, gerai2 cina yang kotor dan berlerakan di seluruh goergetown dibiarkan bebas, sementara gerai2 melayu yg ada sedikit sahaja dirobohkan atau diusir.

Strategi ala yahudi guan eng dengan malebel rasis kepada penentangnya seperti Zionis melabel anti semetik kepada musuh mereka memang digunakan secara berterusan, sehingga masyarakat Cina terikut2 dengan trend itu.

pemimpin Cina yang ada seorang dua yang masih bersama BN akan dikeji habis2an bagi memastikan strategi rasis guan eng berjalan lancar tanpa sebarang tentangan.

Masyarakat Cina yang mula tamak, dan merasakan bahawa mereka lah satu kaum yang layak memiliki semua, kini muoa merasakan bahawa orang Melayu menjadi penghalang kepada kemajuan yabgnkononnya adalah 100% kerja kuat mereka. Mereka dibuat agar percaya bahawa merekalah penyumbang terbesar cukaiaaa, walhal faktanya merekalah yang bahyak lari dari cukai.

Bila sentimen kebencian kepada org Melayu ini sudah manyerap kedalam setiapnjiwa orang cina, mereka akan berpura2 hanya benci kepada umno dan bukan kepada orang Melayu bagi memujuk orang Melayu dari pembangkang terutamanya, menyokong usaha Mereka mengasingkan orang Melayu dari pembangunan Malaysia.

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates