Isnin, 2 Disember 2013

Nak Bertaruh, Pi la Genting

KedahTimes tulis artikel pasal pertaruhan tempohari bukan kerana nak salahkan siapa. Cuma tergamam selepas 7 bulan, ramai bos-bos GLC bersembang nak buat tu dan ini. Tapi website sendiri pun tak update!

Hahah, lagipun nak heran apa! Blog macam KedahTimes ni taraka sapa baca. Yang baca hanya kawan-kawan seperjuangan yang menulis blog. Pakat-pakat rujuk blog kawan-kawan untuk cari idea apa nak tulis. Hahah.

Blog KedahTimes tak menyengat. Blog syok sendiri. Nak buat macamna? KedahTimes berblog bukan kerana nama ... BUKAN KERANA FULUS.

Tapi seperti NYOQ KERING tulis, KedahTimes masih tak jenguk mana-mana website GLC, nak tunggu sehingga rabu ini. Nak ronda satu persatu.

Untuk NYOQ KERING, apa taruhannya?

Blogger Bertaruh..EXCO Mana Patut Letak Jawatan Dulu?

CCZ menulis..

Kedahtimes, satu blog politik dari Kedah yang cukup terkenal mungkin. Terkenalkah? Tapi CCZ suka baca 'posting' yang ada di dalamnya. Ada sesuatu yang sedang menarik perhatian CCZ.

Yang terbaru bertajuk 'Mari Kita Bertaruh'.. Satu artikel yang ditulis berkenaan kelemahan yang sedang ditunjukkan BN dalam pentadbirannya di Kedah.

CCZ agak terkejut melihat perjalanan GLC di Kedah sehinggakan 'website' pun tidak dikemaskini. Mengapa?

Sinis bukan? Dah 7 bulan BN perintah. CCZ tentu saja tak akan salahkan Datuk Mukhriz Mahathir sebabnya sepanjang PRK Sungai Limau sehingga Perbentangan Belanjawan, Menteri Besar Kedah ini menjalankan tugasnya dengan begitu baik sekali.

Tetapi mengapakah kealpaan-kealpaan kecil ini boleh dibiarkan begitu sahaja sehingga boleh memalukan Kerajaan Negeri?



Adakah setiap tindakan kita perlu menunggu sehingga Datuk Mukhriz sendiri perlu buka mulut dan buat sendiri kerja yang sepatutnya orang-orang yang telah diberi tanggungjawab buat?

Blogger bukan sesiapa. CCZ sendiri kenal berpuluh blogger Kedah yang terdiri daripada pelbagai latar belakang.

Jangan malukan kerja buat kita sampaikan ditegur dan disindir secara terbuka. CCZ tak salahkan blogger sebab blogger UMNO ni semuanya bertelur. Bukan macam blogger PR. Berani tegur kepincangan kepimpinan UMNO sendiri.

Blogger tegur bukan untuk menjatuhkan tetapi supaya orang-orang yang telah diberi tanggungjawab sedar bahawa diri mereka diperhatikan.

Takkan nak tunggu orang kata baru buat?

CCZ cuma nak senyum saja bilamana membaca PR menguasai GLC. Bukan sahaja GLC kot malah di mana-mana organisasi yang ditubuhkan dan yang diterajui oleh BN.

Orang-orang BN ni baik-baik sangat. Bukan reti nak mengeluh. Bersyukur selalu. Ahli-ahli UMNO yang betul-betul berjuang dan sayang UMNO hampir sebahagian besar bukan berkehendakkan jawatan dan pangkat. Kalau musim pemilihan sering kali berlaku mereka-mereka ini lebih senang memilih orang lain yang jauh lebih tidak ada pekerjaan serta rajin hemoi sikit untuk ke hadapan mewakili penududk setempat. Tetapi yang sentiasa ada adalah restu.

Malangnya bukan semua orang yang mereka pilih mampu membawa suara UMNO dengan ikhlas. Mula saja ok. Lama-lama bila lihat kerusi besar, karpet merah, bila sampai disambut, siapa yang selama ni tak dapat segala keistimewaan ini akan ingatkah lagi pada perjuangan?

Berbaliklah dalam pekerjaan pun. Orang UMNO ni berhati mulia terlebih. Orang buat apa pun tak apa. Orang parti lain yang kununnya memperjuangkan Islam padahal mengendap perempuan mandi siang malam tuduh orang UMNO tak solat pun, orang UMNO diam saja. PR jadi bos pun tak apa sebab Kerajaan masih BN pegang padahal puak PR dah siap menternak, merekrut orang-orang mereka sampaikan jawatan-jawatan kecil milik BN jawatan-jawatan besar mereka punya.

Orang-orang UMNO masih baik hati. Sampailah sekarang.

Baik hati tu dah kira ok dah tapi yang tak berapa nak kena malah menjadikan UMNO 'sudah jatuh ditimpa tangga' adalah sikap pemimpin-pemimpin UMNO yang lebih senang untuk cari kesenangan serta kekayaan sebanyak mungkin mengatasi tugas dan amanah sebenar mereka.

Apapun berbalik pada pertaruhan dibuat...dalam pada kesal timbul lucu.

Errr..tak ada ke pertaruhan yang menarik lagi ka?


ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates