Khamis, 5 Disember 2013

Puak PR : Pertahan Candi lebih Mulia dari Pertahan Madrasah

Heboh seluruh warga media, facebook, twitter dan juga blog tentang kemusnahan apa yang dikatakan candi 11 di Lembah Bujang. Yang menjadi dalang demi political mileage mereka ialah puak-puak DAP termasuk LGE dan Dr Ramasamy.

Heboh juga yang kononnya Candi 11 tu macam binaan asal Boroboudur atau Taj Mahal. Sebaliknya apa yang wujud hanyalah binaan semula yang dibina oleh pakar sejarah berasaskan pemahaman dan kajian mereka.

Tapi puak DAP mana ambil peduli tentang itu semua! Mereka nampak ada political mileage disitu, maka berteriak nyaringlah mereka. Bukannya ada tokong Hindu atau Berhala di situ, tapi hanya binaan berbentuk candi dari batu batan, laterit dan pasir.

Itulah DAP. Tetapi sedihnya apabila ada puak Melayu Islam tergoda dengan kenyataan ini. Mereka malah menjadi lebih HINDU dari Hindu dan Kristian dari Kristian. Marah kepada MB Kedah kerana membiarkan kemusnahan ini.

Sebaliknya, mereka mencari pelbagai ayat dan hadis demi mempertahankan tindakan mereka memusnahkan Madrasah Salihiah.

KedahTimes tertanya-tanya, agama apakah mereka ini sebenarnya? Binaan semula Candi dipertahan bagai nak rak, tapi perobohan Madrasah dibiarkan malah membawa keluar pelbagai hadis dan ayat Quran untuk tujuan mempertahankan tindakan mereka.

Jika yang tertegak itu adalah bangunan asal macam Borobudur, kita boleh terimalah. Tapi ini hanya replika binaan semula berdasarkan pemahaman dan kajian pihak pakar sejarah. Ianya malah boleh dibina semula kerana tukang yang membinanya masih ada.

KedahTimes menyeru kepada puak-puak PR yang beragama Islam dan bangsa Melayu, lebih baik anda semua fikir macamnana nak selamatkan Masjid Al Aqsa yang sehari ke sehari sedang dihancurkan oleh Zionist. Atau bagaimana CINA DAP Penang sedang menghalau Melayu dan orang Islam keluar dari Penang.

Atau hangpa semua memang barua DAP dan Zionist! Itu KedahTimes tidak boleh kata apa.

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates