Selasa, 10 Disember 2013

Sibuk Dengan Candi, Guan Eng Lupa Tengok Pasir dicuri

Kerana sibuk nak tunjuk pandai, nak tunjuk prihatin, Guan Eng terlupa jaga negeri sendiri. Selepas kami dedahkan bagaimana tapak arkeologi Guar Kepah dijadikan Sarang Burung Walit dan kebun nangka, tasik Gelugor juga dijadikan hub mencuri pasir dari sungai-sungai bersempadan Kedah.

Sudahlah air disedut secara percuma dari sumber Kedah apabila sungai-sungai di Pulau Pinang dan Perai dicemari dengan begitu teruuk dgn industri yg tidak terkawal, kini pasirpun dicuri dari sungai-sungai yang berada di sempadan.

Memang benar kata orang-orang tua-tua dulu yang sifat komunis yang tidak boleh dibuang ialah mencuri. Mereka curi apa saja yang boleh samada untuk isi perut mereka atau untuk keuntungan diri mereka. Malah jika kita larang, mereka boleh menjadi agresif.
Dah ada Melayu yang tunduk
kepada DAP Komunis

Dan DAP yang dulunya Komunis masih berperangai seperti dulu. Perangai demi perut sendiri dan keuntungan mereka sudah sebati dengan diri DAP. Apa saja yang menguntungkan, mereka rembat tanpa peduli perasaan orang lain.

Mereka hancurkan kawasan sejarah Melayu di Guar Kepah dalam diam-diam, tetapi dalam masa yang sama mereka tuduh negeri Kedah menjadi penghapus sejarah Melayu.

Jenis perampok dan baling batu sorok tangan adalah warisan yang DAP perolehi dari Komunis dahulu.

Apa nak di kata DAP dulu kini dan selamanya KOMUNIS


ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates