Selasa, 25 Mac 2014

Kedah Aman Makmur

Dalam kita sibuk dengan berita terkini kehilangan Pesawat MH370, kita lupa bahawa BN telah memerintah Kedah hampir setahun.

MCA telah menerima tawaran Kerajaan pimpinan UMNO untuk jawatan exco.  Kita harapkan supaya segala urusan negeri akan berjalan dengan lebih lancar dengan adanya exco baru ini kerana sekurang-kurangnya yang menanggung tugas akan kurang bebanan kerjanya.

Pelbagai initiatif yang diperkenalkan oleh YAB DSMM untuk membawa Kedah menjadi sebuah negeri yang maju, aman dan makmur. Maju dari segala segi ... fizikal dan rohani.

Mungkin selepas cukup setahun, YAB DSMM patut melihat kembali pencapaian yang telah dikecapi. Mungkin untuk lebih ekstrem, YAB DSMM perlu melihat kepada KPI setiap exco dan ADUN yang dilantik.

Ini untuk memastikan yang mereka berada pada tahap tertinggi dalam membawa Kedah ke era baru. Sesungguhnya mereka dipilih oleh rakyat dan apa yang mereka fikirkan atau laksanakan mestilah kembali manafaatnya kepada rakyat.

Kewibawaan YAB DSMM telah terserlah. Pelbagai idea dan perancangan baru diwujudkan. Cuma kita masih melihat sejauh mana exco-exco mampu bergerak secara satu pasukan dalam merealisasikan agenda YAB DSMM.

Harapan KedahTimes, Kedah akan berada sama tinggi dengan negeri-negeri maju yang lain di Malaysia dibawah teraju YAB DSMM.

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates