Isnin, 10 Mac 2014

PR1MA di DUN Sidam.

Semalam KedahTimes memaparkan beberapa soalan tentang PR1MA yang baru dilancarkan di DUN Sidam. KedahTimes dan mungkin ramai lagi pembaca yang menanti jawapan dari mereka yang berkaitan.

Dan hari ini KedahTimes dapat satu 'screen capture' berkaitan dengan projek tersebut. Malah lebih hebat lagi meminta Perdana Menteri melakukan siasatan ke atas projek itu.

Perdebatan juga hangat berlaku diruang maya. Ianya berkisar kepada siapa si Kitol, siapa penjual tanah, siapa pemaju dan siapa penjual rumah yang bakal siap kelak.


Ramai mengatakan semuanya dikawal oleh satu syarikat sahaja. Syarikat A yang menjual tapak, syarikat A dipilih menjadi pemaju dan Syarikat A juga dipilih untuk menjual rumah-rumah PRIMA tersebut. Semuanya A.

Apa dah jadi? Jika apa yang diperkatakan ini benar? Siapa si Kitol dan siapa yang membuat duit yang banyak ni? Malah soalan paling besar ialah kenapa di DUN Sidam yang rata-ratanya penyokong tegar PR.

Soalan ini mungkin terjawab jika apa yang diminta oleh pemilik Wall FB ini dijawab oleh Perdana Menteri atau pihak berkaitan.

Nota : KedahTimes petik apa yang dibawa dalam Facebook.

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates