Selasa, 1 April 2014

Deritakah Rayat Baling?

Pada tahun 1974, Daerah Baling menjadi tumpuan. Anwar melalui ABIM menggerakkan gerakan massa di seluruh IPTA negara kononnya ada rakyat baling mati kebuluran. Maka berlakulah perarakan yang hujung pangkal sebabnya tidak diketahui. Yang hangat dibisingkan ialah berlaku kematian akibat kelaparan. 
Semua itu adalah gara-gara pembohongan Anwar Ibrahim.

Beliau juga menggerakkan gerakan reformasi yang bertujuan menjatuhkan kerajaan yang katanya zalim. Walhal, yang diselindungnya adalah masalah peribadinya yang tidak putus-putus mendatang dan ditunjukkan kepada kita oleh Allah SWT.

Orang yang sering berbohong, tidak akan puas dari berbohong. Keluar saja perkataan dari mulutnya, maka tujuannya adalah untuk berbohong.

Kini sejarah Demo di Baling nak mereka ulangi lagi. Anwar katakan yang orang kampung hidup susah dan derita akibat kejatuhan harga getah, tetapi sebaliknya hidupnya bermewah tanpa ada sekatan. Beliau kesana sini dengan jet peribadi, bas mewah, kereta mewah dan makan hanya di hotel atau restauren mewah, tetapi sebaliknya cuba nak tonjolkan yang mereka prihatin dengan rakyat marhein. Inilah dikatakan menipu!

Kehidupan Anwar Ibrahim amatlah mewah sehingga beliau bebas menikmati seks bersama China Doll  yang muda dan lawa. Beliau bebas pergi Indonesia, Amerika dan negara kafir lain untuk aktiviti-aktiviti menghina negera dan pemimpin negara, disamping melakukan aktiviti persendirian beliau.

Anwar boleh berlakon menjadi apa saja, hatta dari khatib membaca khutbah kepada pelakon tambahan pura-pura sakit setiap kali ada masalah peribadi.

Anwar sentiasa ada kes mahkamah dengan pelbagai isu sehingga dari kes salahguna kuasa kepada kes songsang.

Dan apakah orang Baling sanggup terima PENIPU seperti ini?

Apakah PAS masih lagi sanggup bersekutu dan bersekongkol demi sedikit kuasa dengan PENIPU ini?

Apakah rakyat Kedah sanggup mempercayai seorang yang hidupnya sentiasa MENIPU dan tidak pernah peduli kesusahan orang lain?

Kita orang Islam patut buka mata dan hati, seterusnya berfikir dengan terbuka bahawa Allah telah dan sedang menonjolkan sikit demi sedikit siapa Anwar Ibrahim dan PAS sebenarnya.  

ads

1 comments:

Longchepoh berkata...

Masa tu ada seorang wartawan Jepun dari akhbar Asahi shimbun pergi ke Baling nak buat liputan.sebelum pergi dalam kepalanya ingat orang di Baling papa kedana dan kurus kering macam di Biafra yang dia pernah cover. Di KL dia jumpa reporter Utusan dan kutuk habis isu rakyat di Baling kelaparan. Dia kata hanya yang malas saja akan mati kebuluran kerana tak mau berusaha. Di kampung 2 dia tengok motor Honda dan Yamaha bersepah. Kereta Datsun juga banyak (masa tu). Tanah cukup subur dan tak payah buat teres tepi kaki gunung macam di Jepun yg kawasannya terhad. Jadi sapa yang sebenarnya kelaparan?

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates