Selasa, 22 April 2014

Hilangnya 2 kapal

MH370 masih lagi dalam pencarian. Pemergian MH370 dengan ramai penumpang masih lagi menjadi misteri. Ramai berdoa supaya dipertunjukkan klu dimana MH370 berada.

Banyak negara terlibat dalam merungkai misteri kehilangan kapalterbang Boeng 777 milik MAS ini. Segala kecanggihan dan kebijaksanaan yang dimiliki manusia masih belum boleh merungkai kehilangan ini. Allah hanya turunkan sedikit cubaan kepada manusia, tetapi manusia masih belum dapat merungkainya walaupun segala otak dan kecanggihan teknologi digunakan.

Kehilangan ini amat memilukan tetapi itulah kekuasaan Allah Taala.

Kini DAP kehilangan seorang politikus yang sentiasa anti Melayu dan Islam. Politikus yang bagi ahli DAP adalah pejuang mereka.

Tetapi bagi orang Melayu dan Islam, beliau merupakan seorang yang amat menentang penubuhan negara Islam, menentang status bumiputera dan menentang Hudud yang selalu dilaungkan oleh sahabat baik DAP, PAS.

Beliau menentang apa saja yang menguntungkan Islam dan Melayu. Tidak pernah secebis ungkapan terimakasih pun pernah diucapkan kepada kebaikan orang Melayu dan Islam.

Kebaikan dan kebebasan yang mereka kecapi selama ini dijadikan peluang untuk mereka memerangi orang Melayu dan meminta apa saja kelebihan demi kepentingan bangsa mereka. Malah mereka jadikan ini semua untuk menguasai segala bidang di Malaysia. Kuasa, Ekonomi, sistem kehakiman dan sebagainya.

Orang Melayu Islam amat baik sehingga membiarkan mereka melakukan perkara-perkara yang haram bagi orang Islam dalam mengaut kekayaan dan sebagainya. Makan Babi, berjudi, Pelacuran, dan sebagainya menjadi cara pencarian kekayaan yang normal kepada mereka.

Malah mereka sudah berani untuk campurtangan dalam hal ehwal agama Islam, malah kalimah Allah pun sudah menjadi isu besar mereka.

Pemergian Karpal mungkin menjadi kelegaan kepada umat Melayu dan Islam tetapi kita perlu berhati-hati -kerana beliau meninggalkan anak-anak harimau yang sudah berjanji untuk meneruskan perjuangan mereka.

Maka berhati-hatilah kita dengan menjauhi mereka ini. Kalau boleh kekanglah mereka dari bergerak. Kita harus berani.

Semoga Allah memberi kemudahan kepada kita untuk menegakkan Islam dan sebuah negara Islam yang progresif.
ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates