Ahad, 13 April 2014

Kerajaan Pimpinan UMNO sangat Zalim

1. Anwar Ibrahim walaupun sudah disabitkan bersalah oleh mahkamah kerana meliwat Saiful masih lagi bebas bergerak ke merata tempat tanpa halangan. Malah beliau boleh lagi berceramah memcemuh kerajaan yang memerintah.

2. Orang Cina dan India sentiasa bercakap tentang kezaliman pemerintah Melayu yang menidakkan hak mereka untuk hidup dengan senang lenang di negera ini. Malah mereka bercerita hal sebegini di luarnegara seolah-olah Malaysia ini bukan negara tumpah darah mereka.

3. Orang Cina boleh berniaga apa saja di Malaysia, hatta berniaga perempuan dari China atau Vietnam untuk mencari kemewahan. Hatta, pusat servis seks pun mereka bebas membukanya.

4. Orang Hindu pula bebas membina tokong mereka dimana saja. Jumpa saja pokok besar atau busut, maka bermimpilah mereka yang dewa mereka menyuruh mereka membina tempat penyembahan tokong mereka.

5. CIna dan India boleh buka sekolah Jenis Kebangsaan untuk memberi pendidikan kepada anak-anak mereka. Kononnya untuk mengekalkan budaya dan bahasa mereka. Tetapi budaya Barat tetap juga mereka ikuti.

5. Cina dan India bebas mengekalkan nama CIna dan Hindu mereka. Tiada paksaan untuk mereka guna nama Melayu. Malah mereka bebas beragama tanpa ada serangan dari orang Islam. Mereka bebas menggunakan gua, pokok dan sebagainya untuk tempat menyembah.

6. Kerajaan Melayu tidak pernah memaksa mereka untuk meninggalkan bahasa ibunda mereka. Malah ada dikalangan mereka tidak mahu dan tidak boleh bertutur dalam bahasa Malaysia. Mereka lebih suka berbahasa mereka dan Bahasa Inggeris.

7. Mereka bebas berniaga dengan pelanggan utama mereka adalah orang Melayu. Orang Melayu yang menjadi pemerintah tidak pernah memboikot perniagaan mereka. Malah mereka semakin hebat menaikkan harga barang, semakin ramai orang Melayu membelinya.

8. Kalau di Indonesia, semua Cina dan Hindu tidak dibenarkan menggunakan nama asal mereka. Tempat menyembah tidak dibenarkan dibina sewenang-wenangnya.

9. Kalau di Amerika, mereka tidak dibenarkan membina sekolah Cina atau Tamil, malah tokong tidak dibenarkan dibina dimerata-rata tempat.

10. Lihatlah, betapa zalimnya kerajaan Malaysia terhadap kaum ini. Zalim sehingga mereka bebas lakukan apa saja. Zalim sehingga mereka menjadi orang terkaya di Malaysia. Zalim sehingga tokong mereka berselerak di merata tempat.

11. Zalim apakah ini?

ads

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Sepatutnya mereka bersyukur berada di negara kita yang aman,damai hidup tanpa gangguan..Malaysia memang negara yang paling aman..kerajaannya pula. sentiasa membantu..tapi mereka yang ingin jadi jutawan cepat vdi negra ini saja yang merasakan malaysia tida adil

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates