Selasa, 20 Mei 2014

Boneka DAP

DAP adalah berkenaan dengan dinasti LIM. 

Kalau kita baca sejarah Cina dulukala, dinasti adalah sesuatu yang amat normal. Dinasti Ming, Dinasti Tang, dinasti Song dan sebagainya.

Setakat ini di Malaysia hanya wujud satu dinasti sahaja iaitu Dinasti Lim. Apa saja keputusan mestilah melalui Dinasti Lim, apa saja perkataan mestilah melalui Dinasti Lim.

Inilah yang terjadi kepada seorang Melayu Islam yang dipilih DAP untuk mewakili mereka. Hal berkaitan dengan asas Islam pun, dinasti Lim buat keputusan.

Dan menjawab soalan 'press' pun Dinasti Lim yang menjawabnya. Apa tugas Melayu Islam ini? BONEKA sahaja.Calon DAP yang bertanding pada PIlihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya boleh diibaratkan hanya boneka kepada Penasihat parti, Lim Kit Siang untuk memancing undi selepas beliau gagal menjawab soalan yang ditujukan oleh wartawan kepada beliau.

Dyana Sofya diajukan soalan daripada wartawan Astro Awani mengenai berkemungkinan akan diperalatkan oleh DAP pada pilhan raya di Teluk Intan dan adakah beliau boleh menjelaskan tentang tindakan Pemimpin Melayu DAP, Tunku Abdul Aziz Ibrahim yang bertindak keluar parti sebelum ini.


ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates