Selasa, 10 Jun 2014

Hak Asasi Kepala Hotak Hangpa

KedahTimes dah hampir hilang kepercayaan kepada sistem kehakiman  negara ini yang sekarang ini nampaknya dikuasai oleh segelintir pengamal undang-undang yang merasakan diri mereka hebat dan kebal dari segalanya.

Walhal pengamal-pengamal undang-undang ini yang kebanyakkan bukan Melayu bebas berada dan hidup di negara ini adalah atas ehsan orang-orang Melayu. Mereka diberi kebebasan menjadi peguam serta mencari makan atas kebolehan mereka berhujah dan sebagainya.


Tetapi kini mereka sudah menjadi kadok naik junjung. Orang lain sudah tiada hak asasi. Hak asasi hanya terpakai kepada puak-puak mereka sahaja.


Menjadi hak mutlak mereka menfitnah orang lain, tetapi adalah bodoh atau melanggar hak asasi mereka apabila mereka kena saman kerana perbuatan terkutuk mereka terhadap orang lain.

Hak asasi KEPALA BAPAK apakah ini?  

Kepada mereka-mereka ini, KedahTimes sarankan supaya pergilah ke Negera lain yang sudi menerima anda. Pergilah cari negara yang hak asasi anda saja dijaga, hak asasi orang lain pergi mampos.

Juga KedahTimes ingin nyatakan bahawa kesabaran orang yang memberi ehsan juga ada batasannya.

Jangan cakap tentang hanya hak asasi anda apabila hak asasi orang lain anda ketepikan. Jangan terkejut jika yang memberi ehsan melaksanakan hak! 


ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates