Khamis, 26 Jun 2014

Kalimah Allah vs Sekolah Integrasi

Menarik apabila puak Kristian terutama dari keturunan Cina dan India begitu beriya-iya untuk menggunakan Kalimah Allah dalam Bible atau penulisan mereka.

Menarik juga apabila dalam masa yang sama mereka memilih untuk mempertahankan sekolah Jenis Kebangsaan Tamil dan Cina mereka yang tidakpuna mengutamakan Bahasa Melayu.

Hipokrit jenis apakah ini?  Mempertahankan sekolah jenis kebangsaan Tamil dan Cina tetapi dalam masa yang sama berhempas puas berjuang untuk hanya memiliki kalimah Allah, hak milik ekslusif orang Islam.

Tahap kehipokritan puak-puak Kristian India dan Cina semakin terlihat dan terdedah. Mereka mengutamakan hak mereka dari hak bangsa atau agama lain. Mereka tidak mahu memberi sebaliknya hanya meminta hak orang lain. Mereka ibarat Zionist yang saban hari merampas hak-hak rakyat Palestin.

Kini hak orang Melayu dan Islam sedang sedikit demi sedikit mereka cuba rampas. Mereka sudah tidak takut lagi kepada majoriti kerana majoriti berpecah belah dek kerana fahaman politik yang berlainan; bukan dek kerana akidah yang berlainan.

Sekolah Jenis Kebangsaan CIna dan Tamil mereka pertahan dengan pelbagai alasan, malah diminta peruntukkan untuk mempertahankan budaya bangsa mereka; tetapi dalam masa yang sama mereka ingin hapuskan agama dan budaya orang Melayu. 

Mereka merasakan yang mereka terancam tetapi sebenarnya mereka mengancam bangsa Melayu dan Islam.

Kepada pengikut UMNO dan PAS, rayuan KedahTimes agar bersatulah dalam menghadapi musuh akhir zaman yang saban hari memperalatkan orang Melayu dan Islam dalam mencapai cita-cita mereka.

BERSATULAH!

ads

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates