Jumaat, 15 Ogos 2014

PAS dimata Anwar Ibrahim

Krisis perebutan jawatan nombor satu Selangor semakin menjadi rumit. 

PAS yang pada awalnya menyokong TS Khalid sebagai MB Selangor menghadapi tamparan hebat apabila 2 ADUNnya memilih untuk menyokong Wan Azizah sebagai calon MB yang baru.

Rupanya ADUN PAS tidak seperti ADUN UMNO yang setia kepada parti dalam keadaan runcing sebegini. Mungkin semua ahli UMNO yang perangai mereka seperti Anwar Ibrahim sudah tiada lagi di Selangor. 

Majlis syura Ulama dan JK Pusat PAS sudah membuat ketetapan menyokong TS Khalid sebagai MB Selangor, tetapi tidak dipatuhi oleh ADUN mereka sendiri. Inikah nilai baiah yang didokong oleh ADUN-ADUN ini?

Menariknya Anwar dan PKR mendahului JK Pusat dan Majlis Syura Ulama PAS, mereka telah membuat keputusan lebih awal untuk dua ADUN PAS. Mereka telah membeli baiah ADUN-ADUN ini dengan nilai yang tidak diketahui.
Dimanakah maruah JK Pusat PAS?

Dimanakah maruah Majlis Syura Ulama PAS?

Dimanakah maruah ahli-ahli PAS?

Tiada nilai dimata Anwar Ibrahim dan PKR!
Anwar Ibrahim telah memijak-mijak maruah PAS sehingga ke dalam tong tahi. Anwar Ibrahim menghina maruah PAS sehingga tiada nilainya di mata beliau dan PKR. Anwar telah jadikan PAS bola yang boleh ditendang kesana sini tanpa meletakkan sebarang rasa hormat kepada PAS.

PAS melihat ANwar dan PKR sebagai permata atau nabi bakal anugerahkan mereka harta rampasan perang. PAS menyanjung ANwar sebagai tuhan yang bagai memberi kuasa kepada mereka.

Sebaliknya PAS melihat UMNO dan ahlinya sebagai kafir. PAS melihat UMNO sebagai musuh nya nombor wahid. PAS menghina UMNO serendah-rendahnya walaupun UMNO cuba mendekatinya dan ingin mengajak bersama sebagai saudara se agama.

PAS lupa bahawa salah satu dari 13 kriteria ajaran sesat adalah mengkafirkan saudara seagama. Tapi PAS memilih untuk mengkafirkan ahli UMNO dan sebaliknya mencintai kafir DAP.

Ini adalah ajaran Sesat!

Sebab itulah Anwar dan PKR menghina PAS sebegitu teruk dan rendah. Anwar merobek-robek PAS yang sudah tiada maruah baginya.

PAS oo PAS, bangunlah. Sedarlah siapa musuh dan siapa saudara sebenar anda. Fikirlah.

Tepuk dada tanya iman.

ads

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Dakwaan penipuan dalam PRU 13 ternyata fitnah .pengundi hantu Bangla 40000 orang ..Balckout dan macam-macam lagi tapi pihak yang mengaku memperjuangkan Islam maseh lagi berkawan bekerjasama ...Sampai sekarang begitu angkuh seolah-olah pandai alim sangat..Adakah semua penyokong-penyokong pihak yang mengaku lebih Islam dari pihak lain tak melakukan pekara-pekara mungkar

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates