Sabtu, 3 Januari 2015

Pulau Pinang milik Kedah

DAP tuntut Kerajaan Pulau Pinang diberi kuasa Autonomi.Itu kata seorang Cina yang mengaku dirinya Melayu dan DAP mengiktirafnya sebagai Melayu dan anak kepada bekas Menteri UMNO.Selepas ini percayalah DAP akan tuntut untuk bebas dan keluar dari Malaysia.

Perkara berikut dicadang untuk tindakan Kerajaan Negeri Kedah :

1.Pulau Pinang asal usulnya milik Negeri Kedah .Kerajaan Negeri Kedah perlu membuat tuntutan melalui Mahkamah untuk dikembalikan Pulau Pinang kepada Kedah.

2.Kerajaan Negeri perlu percepatkan pembinaan Jeniang Transfer Barge di Sg Muda . Tindakan ini boleh menyelesaikan isu bayaran air Sg Muda yang diambil oleh Pulau Pinang tanpa membayar satu sen pun kepada Kerajaan Negeri Kedah

3.Membina deep water port di Pulau Bunting .

4.Mohon Kerajaan Pusat jangan meluluskan sebarang peruntukan yang dimahon oleh Kerajaan PP untuk membina landasan kedua dan MRO untuk Lapangan Terbang Bayan Lepas.

5.Membina Lapangan Terbang baru bersama MRO jika Kerajaan Pusat tidak meluluskan permohonan naik taraf Lapangan Terbang Bayan Kepas.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates