Isnin, 29 Jun 2015

#SupportTunMahathir : Pemimpin Islam Dunia

Tun Mahathir diiktiraf dunia Islam sebagai pemimpin Islam yang berani. Berani dalam memperkatakan yang benar. Berani dalam menentang hasrat barat untuk menguasai dunia. Berani dalam  mempertahankan hak Palestin dari berterusan ditindas Israel.

Itulah Tun Mahathir. Dalam negara beliau melaksanakan banyak pembangunan serta menaikkan Malaysia menjadi sebuah negara kuat dari segi ekonomi dan jatidiri rakyatnya. Kemana rakyat Malaysia pergi, mereka mesti berbangga dengan pujian orang luar.

Tapi kini pemimpin seperti beliau sudah tiada. Yang ada hanya pemimpin yang lebih suka bertemu Obama untuk bermain golf, untuk berbincang tentang TPPA sdan berbincang perkara-perkara yang tiada kaitan dengan dunia Islam. Kononnya ingin menjadi moderate.

Demi menaikkan imej diri, maka imej Tun Mahathir perlu diburukkan. Maka pelbagai perunding imej dan media dilantik dan kumpulan pemusnah imej dibentuk demi menjadikan menjadikan itu satu realiti. Dengan memburukkan imej orang lain!

Tapi Allah Maha Kuasa, semua itu tidak berjaya kerana banyak keburukan dan kebodohan yang ditonjolkan. Umat Islam sudah tidak memandang pemimpin sebegini. Umat Islam sudah tidak mengharapkan apa-apa dari pemimpin begini.

Pemimpin ini lebih banyak menyusahkan rakyat demi mencapai cita-citanya. ISA, GST, 1MDB, TPPA dan sebagainya menjadi alat-alat yang asalnya bertujuan menaikkan imej beliau, tetapi akhirnya menjadi duri dalam daging serta memerlukan modal yang besar untuk memulihkan imej dan integritinya.

Sebaliknya Tun Mahathir semakin menjadi perhatian samada dalam atau luar. Semua perhatian ini tidak perlu bantuan Amerika, perunding imej, konsultan, truper dan sebagainya. Ianya atas pemberian Allah SWT.

Teruskan Tun Mahathir. Perjuangan belum selesai.
ads

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Suka hang lah. Hang punya blog ya dak?

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates